miércoles 1/12/21
Los activistas no desisten y ahora aseguran que hay una parte del Consell que no quiere la autopista Llucmajor-Campos
Los activistas no desisten y ahora aseguran que hay una parte del Consell que no quiere la autopista Llucmajor-Campos

La Plataforma Antiautopistas confía en que el trazado Llucmajor-Campos no se inicie "antes de las elecciones", a la vez que insta a la ciudadanía a firmar el manifiesto de la nueva web de la plataforma que reclama "más transporte público y menos autopistas". Un manifiesto también han hecho público los conservacionistas de Terraferida.

Los activistas no ceden e insisten en que todavía hay tiempo para reformular el proyecto, por lo que llaman a la reflexión colectiva.

Imágenes difundidas por Terraferida en contra de las autopistas Imágenes difundidas por Terraferida en contra de las autopistas

El manifiesto en contra de la autopista Llucmajor-Campos, ¿arma electoral?

El portavoz de la plataforma, Jaume Adrover, ha presentado este sábado en el Centro Flassaders de Palma un nuevo manifiesto que va dirigido "a toda la sociedad mallorquina" con el objetivo, ha dicho, de hacer "una reflexión colectiva sobre el futuro de Mallorca", en caso de continuar con el trazado de Llucmajor-Campos, porque "creemos que todavía hay tiempo para reformular el proyecto".

Leer más: Los serios problemas de Ensenyat para cerrar la caja de los truenos con los conservacionistas

Imágenes que Terraferida ha hecho públicas para evidenciar su postura en contra de las autopistas Imágenes que Terraferida ha hecho públicas para evidenciar su postura en contra de las autopistas

Leer más: El Consell gana el recurso de las obras de la carretera de Llucmajor-Campos

Manifiesto en contra de las autopistas

Crida per una Mallorca més verda, digna i justa

Aquesta és una crida a totes aquelles persones que estimen Mallorca, que creuen i senten que val la pena conservar el seu paisatge, els seus ecosistemes naturals i agraris i la seva fràgil bellesa. Aquesta és una crida urgent de persones com tu, com vosaltres, que veieu amb preocupació com la massificació turística, l’excés d’edificació i el model viari basat en grans autopistes posen l’illa en perill fins a un límit que no haguéssim imaginat mai.

Darrere les noves autopistes, hi creixen urbanitzacions i grans xalets aïllats, s’edifiquen els boscos, les muntanyes i les terres fèrtils que han sostingut la vida fins als nostres dies. Darrere cada nova carretera hi apareixen grans centres comercials multinacionals, polígons industrials i pedreres, que eliminen o substitueixen l’agricultura, les botigues tradicionals, els artesans i les petites indústries locals que donen sentit als pobles i a l’illa. Aquest model depredador ni tan sols reverteix en una millora de les condicions de vida de la gent; tot el contrari.

A aquesta nova Mallorca, a més, s’hi accedeix en cotxe –sols en cotxe– perquè s’ha desmantellat gran part de la xarxa de tren que existia i el transport públic col·lectiu existent és escàs, car i insuficient. La imposició d’aquest absurd, que ens ha dut a tenir la densitat de cotxes més elevada del planeta, ens està passant factura: saturació, embossos interminables, contaminació ambiental creixent, alta sinistralitat, minva de la qualitat de vida, costos econòmics enormes, corrupció politicoempresarial associada a les obres i al seu manteniment i tots els indicadors ambientals negatius en creixement constant. I, tanmateix, com més carreteres es fan, més cotxes hi ha.

Lamentablement, ni l’anterior Govern ni l’actual no han mostrat voluntat real per revertir aquesta situació i apostar d’una vegada per totes pel transport públic col·lectiu. De res serveixen les promeses: que els programes electorals parlin de transició ecològica; que els Acords de Govern duguin per escrit que hi haurà més i millor protecció del territori; que els plans de mobilitat assegurin que s’apostarà per la mobilitat sostenible. Fins i tot, les forces polítiques que històricament lluitaven contra les autopistes –com la de Llucmajor-Campos– ara les imposen, arrasant paisatges, promeses i esperances d’un futur millor. Fa molts anys que milers de persones, entitats i plataformes locals fan tot allò que poden i saben per tenir una Mallorca millor.

S’han aconseguit grans victòries, però ara l’onada d’asfalt i ciment és molt gran, afecta a tota l’illa i cal més ajuda que mai per frenar-la. És per això que fem aquesta crida a tota la gent que estima Mallorca a sumar-se a aquest darrer crit, a mostrar el seu rebuig contra la construcció de noves autopistes, carreteres i urbanitzacions i a l’urbanisme depredador.

Si hi estàs d’acord, si creus que cal fer alguna cosa per revertir aquesta situació i que podem aspirar a una Mallorca més verda, més justa i més digna: Suma’t, ajuda’ns, signa i comparteix!

'Antiautopista' confía en que Llucmajor a Campos no se inicie antes elecciones
Comentarios