lunes. 20.05.2024

El jovent fa la seva part

No és cap novetat que el jovent rebi crítiques per part d’aquells que ja no som joves. Malauradament, és una constant en la nostra societat i durant el confinament i tota la crisi provocada per la Covid-19 no ha estat una excepció. No han estat poques les notícies i els comentaris que han posat el focus en el jovent, acusant-los en conjunt d’una actitud relaxada davant les mesures dictades per reduir l’impacte de la Covid-19.

Certament hi haurà hagut persones joves que no hagin complit amb les mesures i recomanacions de les autoritats sanitàries. De la mateixa manera que hi ha hagut persones adultes que tampoc han complit ni compleixen. I és ben cert que no podem baixar la guàrdia. És imprescindible que tothom prengui consciència de la situació i que cadascú de nosaltres assumeixi la seva part de responsabilitat. Per això és necessari fer crides a la responsabilitat de tots els col·lectius i de la societat en el seu conjunt.

Però s’ha d'anar amb compte a l’hora de transmetre aquest missatge i evitar perllongar aquest visió negativa del jovent. Perquè és tremendament injusta. El jovent també fa la seva part. Durant aquesta crisi sanitària s’estan duent a terme moltes iniciatives comunitàries impulsades per joves i per col·lectius juvenils. Centenars de joves universitaris s’han ofert com a voluntaris per ajudar a l’IB-Salut. Les escoles d’estiu i la conciliació familiar no serien possible sense la participació de joves monitors i monitores. I així, un llarg i molt implicat etcètera.

Hauríem de fer un esforç col·lectiu per eradicar aquesta visió negativa de la joventut i adreçar-nos amb una altra actitud al jovent, un col·lectiu molt afectat per la crisi derivada de la Covid-19 i que hauríem de tenir més present.

El jovent fa la seva part