sábado. 18.05.2024

Setembre 2020

Hi ha una cosa que aquests dies m'ha cridat l'atenció. Durant el 2020 molts s'han posat les mans al cap pensant que s'ha fet sempre poc cas als investigadors, que s'ha promocionat poc l'estudi, que s'ha ajudat als estudiants de ciència...

Ai! Això no és nou. Segurament ara ens topam amb una realitat conseqüència d'aquells anys de retalls en educació en nom d'una austeritat mal entesa. La ciència no pot viure de l'austeritat i els futurs científics passen per una escola, un institut i una universitat, i són ells els que necessiten inversió pública i el compromís dels governants. Crec que és responsabilitat de tots, l'exigència de no caure en mesures pretèrites i que quedin etiquetades com a "errors del passat". 

El cos docent ja ho avisava. Són ells que hi posaren remei amb dedicació, innovació i estratègia. Caldria anar centre per centre de les illes per conèixer i donar difusió de tot projecte innovador que ha donat bons resultats i ha engrescat a molts. 

Per això, aquest setembre, els docents mereixen el suport i els ànims de tots, de veres i amb força. Posem-hi tots la part que ens pertoca a cadascun.

Setembre 2020